Blog,  DIY & Craft,  Styling & Decorating

DIY tutorial waxbol

Vorig jaar kreeg ik een prachtige amaryllis bol gedoopt in witte wax een trend die je ook dit jaar overal terug ziet komen.

Vandaag leg ik je uit hoe wij hier onze eigen waxbollen hebben gemaakt voor onze kerststukjes.

Tutorial waxbollen

Benodigheden:

  • oud pannetje( dit is hierna niet meer geschikt voor koken voor consumptie!)
  • onderzetter
  • witte kaarsen,witte waxinekaarsen( of de kleur die jij wil)
  • bakpapier
  • oude schaal gevuld met koud water!( diep genoeg om de bol te dompelen)
  • bloembollen( hyacint in ons geval) ontdaan van wortels ,schoon en droog .
  • eventueel glitter

We gaan beginnen , breek de kaars in stukjes  of haal de waxinekaarsjes uit hun omhulsel en verwijder in allebeide gevallen de lont.( Let op bij de kaarsen kun je vaak de lont in zijn geheel er tussen uit trekken bewaar deze voor een andere DIY tip)

Wanneer je ongeveer 2/5 van de pan hebt gevuld zet je hem op laag vuur.Laat de wax rustig smelten, mocht je denken dat er nog meer bij moet kun je altijd voorzichtig toevoegen.

Zodra de wax is gesmolten haal je de pan van het vuur en zet je hem op een onderzetter.Mijn advies zorg ervoor dat je daarnaast een groot stuk bakpapier legt voor de volgende stap.

Schaal met koud water klaarzetten op het papier en we kunnen van start.

Pak een bol bij het groen en dip de bol  in het kaarsvet( net als chocolade fondue) hierna dip je hem onder in het koude water en plaats je hem rechtop op het bakpapier.

Volgende bol en wederom dip in het kaarsvet daarna in het koude bad en op het bakpapier.Zo werk je,je rijtje 1 voor 1  bollen af.

Daarna begin je weer bij je eerste bol je dipt hem in het kaarsvet,koud bad ,papier  en op naar de volgende.Dit doe je net zolang totdat je tevreden bent over het resultaat.

Op die van ons zitten 8 à 9 lagen.Laat de bollen even rustig uitharden voordat je ze gaat verwerken.

We hebben er ook 1 gemaakt met glitter.Hiervoor dip je de bol in de wax en strooi je glitters rondom op de nog warme wax daarna in het koude bad en op het papier harden.

Wanneer de waxbollen zijn afgekoeld kun je ze verwerken in je kerststukje.

Tip! steek onderin de bol saté of cocktailprikkers voordat je ze verwerkt in oase of krans ,hierdoor hebben ze stevigheid en valt je wax bol er niet uit.

Stylingidee

Oude bakvorm wordt trendy blikvanger.

Dit oude bakblik heb ik geverfd met zwarte krijtverf voor een mooie matte uitstraling.

Het blik heb ik bekleed met een plastic zak en gevuld met oase.Stop het overtollige plastic netjes in zodat je dit niet terug ziet aan de buitenkant.Mos verdeeld over de vorm en de bollen verdeeld over de top.Hier en daar denneappeltjes,gesuikerde besjes en tillandsia verspreid zodat het een mooi geheel wordt.

Tot slot  de finishing touch !Hiervoor strooi ik nog wat kunstsneeuw over het geheel en prik ik een hip label op het mos.

Ik wens jullie veel creaplezier en hoor graag wat je er van vindt.

Ps: gooi de overgebleven wax niet weg! Binnenkort gaan we daarmee aan de slag.

 

 

 

 

Creative en passionate mother of 2 and married with the love of my life. With this blog i love to take you in my world of thriftshopping,creative outbursts and lifestyle . It's the little things in live that make me smile :)

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company