Blog,  Cooking & Baking,  Lifestyle

Homemade Herb & Garlic Butter

Hier maken we het liefste zelf ons kruidenboter.Heerlijk met vers gebakken stokbrood of op een biefstukje.Het is gemakkelijk en als je dan toch bezig bent maak dan meteen een voorraadje, altijd handig!

Ingrediënten

  • Knoflook 4 teentjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 250 gr roomboter(ongezouten) in stukjes op kamertemperatuur
  • kruiden vers of gedroogd zoals peterselie,rozemarijn,oregano e.d
  • Dijonmosterd

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zorg ervoor dat je de boter in kleine blokjes hebt gesneden en zet dit aan kant op kamertemperatuur,zodat je het straks beter kunt mengen.

Neem een vel aluminiumfolie en leg in het midden de knoflookteentjes( met schil) bestrooi deze met peper en zout en sprenkel er olijfolie over.Maak er een pakketje van door de punten bij elkaar te pakken en draai voorzichtig de bovenkant dicht( soor van buideltje).

Plaats dit buideltje in de oven op 180 graden voor 20 min.

Wanneer dit klaar is haal je het buideltje eruit en haal je voorzichtig de gepofte knoflook uit het pakketje.

Neem een handige hoge kom of schaal zodat je straks ook met de mixer kunt werken.

Je kunt nu de knoflook zo uit zijn jasje knijpen in de kom,de heerlijke olie uit het pakketje niet weggooien die giet je er tevens bij.Ik prak op dit moment eerst goed de teentjes knoflook met de olie zodat een goed geheel is en je geen grote stukken hebt.Dit doe ik gewoon met een vork.

Mix nu eerst de boter lekker luchtig en voeg daarna  de 2 eetlps.Dijonmosterd en kruiden toe.Mix en meng het tot een mooi egale substantie.Even proeven en voeg er eventueel nog peper en zout aan toe.

Is je boter naar wens pak dan een vel huishoudfolie of bakpapier ,spatel de boter er verdeeld in de lengte op zoals een worst.Rol het vel op en vouw de uiteindes dicht.

Leg het geheel een half uur  in de vriezer zodat het weer een stevig geheel wordt.

Voor gebruik haal je het uit de vriezer waarna je er handige plakjes van kan snijden voor bij een broodplankje of bijv. lekker biefstukje.

Maak dus  meteen een voorraadje en varieer eens met de kruiden.Ga dan uit van de basis met boter  en voeg ingrediënten naar wens toe.

Wat dacht je van shoarmakruiden,ras el hanout, citroen met dille( lekker bij vis ), zongedroogde tomaten en olijven  er zijn zoveel combi’s.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie variaties!Laat het me hieronder weten.

Creative en passionate mother of 2 and married with the love of my life. With this blog i love to take you in my world of thriftshopping,creative outbursts and lifestyle . It's the little things in live that make me smile :)

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers